Sprayhood

Een sprayhood, ook wel buiskap genoemd, is tegenwoordig niet meer weg te denken op een zeil- of motorboot. Een sprayhood geeft extra comfort aan boord en beschermt u en de kajuitingang tegen buiswater tijdens de vaart.

Neem contact op

Perfect ontwerp

Bij Veenstrasails begrijpen we dat de sprayhood een onderdeel van uw boot is en vandaar ook perfect bij de boot moet passen.

Daarom kijken wij tijdens het opmeten naar de lijn van de boot en houden we ten allen tijde rekening met uw specifieke wensen. Daarnaast komt de kap er perfect afgewerkt en snaar strak op te staan!

Een VeenstrasSails Sprayhood behoort tot de mooiste sprayhoods verkrijgbaar op de markt en kan uitgevoerd worden met een aantal unieke VeenstraSails features.

De beschikbare uitvoeringen

Exclusive ST

De Exlusive ST is de standaard uitvoering bij VeenstraSails en behoort tot de rijkst uitgevoerde sprayhoods verkrijgbaar.

Onder andere is deze kap voorzien van dubbeldoeks gestikte ramen, kunstleren grijprand, open ritsbare buishoezen, opbergvak in beide vleugels en beschermflappen over de RVS gespen.

Offshore XT

Deze uitvoering is speciaal door ons ontwikkeld voor snel varende boten, jachten die zware zeegang te verduren krijgen, maar ook voor bijvoorbeeld boten die vaak getrailered worden zonder dat de kap van boord verwijderd wordt.

Een unieke sandwich constructie zorgt ervoor dat de kap de zwaarste omstandigheden overleeft. De Offshore XT wordt uitgevoerd met de door VeenstraSails bedachte smoothskin afwerking wat de levensduur van de kap verlengt. Daarnaast bezit de Offshore XT alle opties van de Exlusive ST.

Eco

De Eco uitvoering is voor de milieubewuste watersporter.

De kap wordt bij deze uitvoering zo efficiënt mogelijk uit het doek gesneden. Hierdoor kan het voor komen dat de verschillende delen uitgevoerd worden met een extra, maar zeer nette, coupenaad. Hiermee kan er al snel een paar meter doek bespaard worden!

Daarnaast beschikt deze uitvoering niet over dubbeldoek gestikte ramen, opberg vak in beide vleugels en afdekflappen over de rvs gespen. Verder is dit een volwaardige VeenstraSails sprayhood die er gegarandeerd perfect en strak op staat.

Extra opties

Alle uitvoeringen kunnen natuurlijk aangevuld worden met een legio aan opties! Denk bijvoorbeeld aan een openritsbare voorkant, dakvenster, steunstangen, afdekbare ramen etc.

Een aanrader is om een sprayhood uit te breiden met een verlenger. Deze verlenger is vast te ritsen aan de sprayhood en wordt ook gespannen op een enkel rvs frame. Hierdoor krijgt u nog meer bescherming tegen wind en water. Ook ideaal voor in de haven zodat u lekker uit de wind in de kuip kunt zitten.