Over VeenstraSails

Home  >>  Over VeenstraSails

VeenstraSails staat voor kwaliteit, innovatie en maatwerk.

profiel

In 2008 kwam Frederik Veenstra in aanraking met het zeilmakers vak.

Na een aantal jaar geleefd te hebben voor zijn passie windsurfen en een periode van reizen, duurde het niet lang totdat Frederik een baan ging zoeken in de watersport. Via een open sollicitatie werd Frederik aangenomen bij één van de grootste zeilmakerijen van Nederland, en kreeg hij een plekje op de jachtzeil afdeling. “Eigenlijk wou ik alleen maar leren hoe ik mijn eigen surfzeilen kon repareren, maar al snel ontdekte ik hoe mooi dit vak eigenlijk is”.

Na een jaar in de jachtzeilen gewerkt te hebben kwam hij in de tentenmakerij aan het werk waar buiskappen en ander tentwerk maken zijn specialiteit werd.

Inmiddels heeft hij ervaring in alle facetten van het zeilmakersvak; van grote zeilboten tot speedboten en van motorboten tot grote megajachten (onder andere het 100meter lange megajacht van Steven Spielberg) .
“Het maken van buiskappen en ander tentwerk vind ik prachtig werk, het is mooi om op de wensen van de klant in te spelen en voor iedere boot een uniek ambachtelijk product te maken. In al die jaren heb ik geleerd dat niks onmogelijk is en alles gemaakt kan worden!

Na 7 jaar in dienst geweest te zijn kreeg ik mijn eigen ideeën en zag ik punten die verbeterd konden worden in de producten. Dit, de wens om een eigen bedrijf te beginnen en nog dieper in te spelen op de specifieke wensen van de klant, was voor mij doorslaggevend om VeenstraSails te starten.”

 

 

VeenstraSails staat voor kwaliteit, innovatie en maatwerk. “U kunt met al uw wensen bij ons terecht, en ik begrijp als geen ander dat uw schip, ongeacht prijsklasse of afmeting, uw persoonlijke megajacht is! Vandaar dat ik er alles aan zal doen uw wensen te vertalen in een prachtig custom made product.”