Onze werkwijze

Home  >>  Onze werkwijze

Onze werkwijze

Vanzelfsprekend maken wij graag in de zeilmakerij een afspraak met u om uw wensen te bespreken. Samen overleggen we alle mogelijkheden, materiaalkeuzes en wordt u voorzien van het beste advies. Na een eventuele overeenkomst plannen we een datum zodat wij aan boord het door u bestelde product in kunnen meten. Wanneer gewenst kunt u hier natuurlijk bij zijn!

Afhankelijk van het product zijn er verschillende werkwijzen. Hieronder een korte omschrijving van de meest voorkomende producten.

Sprayhoods, achtertenten, cabrio kappen, bimini`s en ander tentwerk

Deze producten worden ingemeten door middel van het maken van een mal. We stellen het bestaande of nieuwe frame symmetrisch op en maken van een speciaal soort plastic een mal. Het mooie van een mal maken is dat er niks over het hoofd gezien kan worden en dat u aan boord direct een duidelijke impressie krijgt over hoe uw product er uit komt te zien!WP_20150523_12_11_22_Pro WP_20150523_12_10_58_Pro

Daarnaast kunt u eventueel zelf aan geven hoe u bepaalde details graag verwerkt ziet. Bijvoorbeeld de raamindeling! Indien gewenst kunt u die zelfs zelf aan boord op de mal schetsen!

Nadat de mal gemaakt is wordt deze uitgewerkt in de zeilmakerij en zodanig bewerkt dat het een kant en klaar patroon is wat op doek uitgesneden kan worden. De tent wordt in verschillende secties gesneden en voorzien van alle benodigde verstevigingen , ramen, uitsparing en/of hoesjes. Uiteraard gebeurt dit met uiterste precisie en zorg voor het product.

Als dat gebeurd is komen de naaimachines in actie. Het product wordt in elkaar geplakt met een speciale dubbelzijdige tape waardoor het gemakkelijk onder de machine doorgehaald kan worden. Daarnaast zorgt deze tape voor een optimale waterdichtheid van het stiksel!

Als de tent in elkaar zit maken wij met u weer een afspraak over wanneer we de tent op het schip komen monteren. We controleren de tent op alle belangrijke punten en gaan pas weg wanneer u tevreden bent. Natuurlijk kunt u indien u niet aanwezig bent bij het monteren, het product op een later tijdstip goedkeuren. 

Huiken en  rocon`s 

Bij huiken en rocon`s is het niet nodig om een mal te maken. Na een bestelling meten wij aan boord de benodigde maten op. In de zeilmakerij wordt dan alles met grote zorg gesneden en in elkaar gezet. Omdat dit producten zijn die niet ingewikkeld zijn om aan te brengen, kunnen wij u deze opsturen of wanneer wij toevallig in uw haven zijn, aan boord brengen.

Jachtzeilen

In de zeilmakerij kunnen wij u informeren over alle mogelijkheden wat betreft jachtzeilen.C24-1

Deze zeilen laten wij maken door Challengersails Italië. Wij zorgen voor alle benodigde maatvoering en meten alles op uw schip op. Deze gegevens versturen wij naar Challengersails die vervolgens het zeil ontwerpen en produceren! De productiecyclus duurt ongeveer 6-8 weken.